Om Ölklubben

Ölklubben

Tar dig närmare våra svenska mikrobryggerier

Först i Sverige med en öllista

Öllistan. Fem noga utvalda öl, från fem olika svenska mikrobryggerier. Varje månad. Tillsammans med våra 30 svenska mikrobryggerier är vi först i Sverige med att erbjuda våra medlemmar en prenumerationstjänst med förslag på svensk hantverksöl.

En öllista med noga utvalda ölsorter, komponerad av bryggerierna, gör att du får testa öl producerad över hela landet. Från Malmö i söder till Luleå i norr. Öl som du annars kanske aldrig skulle få tag på hos ditt lokala Systembolag.

Att göra det enkelt för dig att testa nya ölsorter, dela kunskap om svensk öl, och se till att du får insikt i bryggerierna – deras historia och framtidsvisioner. Det är vad vi gör för att uppnå det vi vill med Ölklubben – att du ska komma närmare, och lära känna, svenska mikrobryggerier.

Frågor och svar

Vad ingår i medlemskapet?

Som medlem i Ölklubben får du först och främst vår unika Öllista. Varje månad dyker den upp i din mailbox och som SMS. Du kan genom den enkelt beställa hem de 5 sorterna från ditt lokala Systembolag. 

Förutom Öllistan blir du inbjuden till vår privata Facebook-grupp. Där diskuterar vi, ställer frågor och publicerar tävlingar tillsammans med våra mikrobryggerier och övriga medlemmar. 

Du kommer också få inbjudningar till våra medlemskvällar som vi anordnar tillsammans med våra mikrobryggerier i olika delar av Sverige.

Hur fungerar Öllistan?

Varje månad får du en unikt framtagen lista. Varje lista representeras av 5 olika mikrobryggerier som var och en presenterar var sin öl. Listan får du av oss via mail och sms.

Vi tillhandahåller en färdig länk med alla ölsorter till Systembolagets beställningssida så du med ett par knapptryck kan beställa hem ölen till ditt lokala Systembolag. Ölen betalar du för på ditt lokala systembolag.

När kommer min första Öllista?

Öllistan levereras den 1:a varje månad. Under tiden kan du alltid beställa öl från tidigare Öllistor. 

Vad kostar ölen på Öllistan?

Det är Systembolagets ordinarie prissättning som gäller. De fem ölen på listan under en månad kostar tillsammans mellan 120-195 kr.

Hur beställer jag ölen från systembolaget?

Du loggar in på ditt konto hos Systembolaget och beställer via länken vi skickar till dig varje månad.
Du behöver ha ett konto hos Systembolaget. Har du inget konto skapar du det här eller i samband med att du ska beställa dina första öl.

Betalning sker till systembolaget när du hämtar ut din öl.

När blir jag inbjuden till den privata Facebook-gruppen?

Som ny medlem söker du själv upp vår privata Facebook-grupp. Ansök om att få gå med så godkänner vi dig med ett aktivt medlemskap. Facebookgruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/olklubbenprivat/

Vilka mikrobryggerier samarbetar ni med?

I dagsläget samarbetar vi med 30 microbryggerier runt om i hela Sverige. Varje månad presenterar vi dom här på vår sajt genom en inblick i deras verksamheter. 

Vår ambition är att uppdatera våra samarbeten löpande och på så vis få bra variation.

Vilka bryggerier får vara med?

Alla svenska mikrobryggerier är välkomna att vara med. Vi vill ha en bred geografisk spridning på våra bryggerier.

Varför måste jag själv beställa ölen?

Enligt svenska regler får Ölklubben inte lov att lägga beställningar åt privatpersoner utan du som medlem i Ölklubben behöver själv lägga din beställning på Systembolagets hemsida.

Har jag ångerrätt på mitt köp?

Ja, efter att du fått första Öllistan har du rätt att under innevarande kalendermånad ångra ditt medlemskap och få full återbetalning av medlemskapet. 

Maila oss på info@olklubben.se så hjälper vi dig.

Kan jag pausa mina beställningar av ölen på öllistan?

Ja det kan du, skicka ett mail till info@olklubben.se för att göra ett uppehåll.

Samarbetar ni med Systembolaget?

Nej, vi samarbetar inte på något sätt med Systembolaget. Vi samanställer och länkar till deras beställningsfunktion, men själva beställningen görs av dig som privatperson.

Varför tillhandahåller och säljer ni inte ölen själva?

Vi följer svenska regler och då ska försäljningen gå via Systembolaget.

Vad händer om inte Systembolaget kan leverera öl till mig?

Systembolaget har sina rutiner för hur de beställer öl till sitt webblager. Vi kan därför inte specifikt reservera öl till respektive medlem och kan inte helt garantera att det finns korrekt antal öl kvar för leverans. 

Skulle en eller flera öl vara tillfälligt slut bevakar du bara ölen. Så fort den åter finns i lager får du ett mail från Systembolaget. 

Bli medlem

Bli medlem och ta del av alla historiska öllistor. Du har full ångerrätt i 30 dagar.