fbpx

Kranen (Bottenvikens bryggeri)

Bottenviken fortsätter leverera ölkonst!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

”Tänkt dig att i en stjärnklar kväll vandra under höstnattens spelande norrsken…”. Med de inledande poetiska orden presenterar Joakim och Mattias sin vision. Det är sådana saker de vill försöka fånga upp och omvandla till öl i det lilla Luleåbryggeriet. Det har gått över ett halvår sedan vi senast gjorde ett besök hos Bottenviken och förra gången fick vi lära känna deras 87:e brygd Pussen

Nu är det dags för den 94:e – en pale ale. Pale ale är ju IPAn:s mildare lillebror, som med sina rundare humletoner ofta uppfattas som mer lättdrucken. Beskan är lite lägre och det finns ofta en framträdande blommighet. Ibland riskerar dock en Pale ale att uppfattas som lite smaklös i havet av smakrik IPA och då är det viktigt att försöka tänka utanför boxen. 

Bottenviken är experter på detta och lyckas ännu en gång sätta sin egen prägel på en klassisk öltyp. Självklart återfinns de klassiska frukttonerna och den läskande, lite högre, kolsyran som karaktäriserar många pale ale, men också en syrlighet som för tankarna till spontanjästa, kryddigare öltyper. Bottenviken fortsätter leverera ölkonst!

Robin Andersson, Ölklubben

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet

Bottenvikens
Bryggeri

25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!