fbpx

Hop on IPA (Skellefteå bryggeri)

Trots sina 6,5 alkoholprocent glider den ner oförskämt enkelt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ni som varit med ett tag har kanske snappat upp att Skellefteå bryggeri i egentligen är tre bryggerier (varumärken) i ett – Kallholmen, Backens och Bryggarbackens. Deras öl finns på flaska, burk och på tapp, varav tre är helt eklogiska. Skulle man ha vägarna förbi kan man boka in sig på en bryggerivisning och få höra spännande historiska anekdoter om det gamla bryggeriet. Självklart ingår provsmakning! 

Precis som senast vi hälsade på i Skellefteå är det Bryggarbackens som ligger bakom denna månads öl. Vi håller oss kvar i kategorin pale ale, men skruvar ner på maltigheten, höjer alkoholhalten och öser i mer humle – vips, så har vi en IPA! Som bekant kan denna öltyp varieras i oändlighet, så det är alltid spännande att se (läs: smaka) vad ett bryggeri hittat på. 

Hop on IPA är en smakrik, ofiltrerad IPA med tydliga frukttoner och medelhög beska. Doften för tankarna till ananasjuice och citrus och den är alldeles lagom grumlig när den hälls upp i glaset. Trots sina 6,5 alkoholprocent glider den ner oförskämt enkelt och jag kan konstatera att Skellefteå lyckats leverera ännu en gång!

Robin Andersson, Ölklubben

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet

Skellefteå Bryggeri

25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!