fbpx

Hazy IPA (Coppersmith's brewery)

Trevlig kryddighet och en lagom hazy

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Då var det dags för ett återbesök till Västmanland och gänget på Coppersmith’s – ett gäng som, förutom ölbryggning, även håller mänskliga rättigheter, miljöarbete och den lokala marknaden väldigt högt. Ölprovning och visning av bryggeriet är något de länge erbjudit allmänheten, men sedan en tid tillbaka har de även öppnat portarna till Coppersmith’s bar

Precis som senast vi besökte dem ska vi ta oss en titt på en IPA – en öltyp med oändliga möjligheter. Beroende på vilken humle man använder kan man reglera allt från fruktighet till beska, medan valet av malt påverkar färgen och sötman. Då just denna öltyp slog ner som en atombomb i ölvärden för några år sedan har folk lärt sig att inte acceptera vad som helst. Och som bryggeri gäller det att leverera. 

Coppersmith’s brukar alltid leverera och så även denna gång. Redan när de första dofterna slår emot mig kan jag konstatera att det här kommer vara en besk rackare. För att balansera upp detta finns det mängder av friska frukttoner som andas citrusskal, mango och honungsmelon. Hazy IPA är bryggd på både kornmalt och vetemalt, vilket resulterar i en trevlig kryddighet och en lagom hazy färg när den hälls upp i glaset.

Robin Andersson, Ölklubben

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet

Coppersmith's brewery

25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!