fbpx

Wermlands lager (Wermlands brygghus)

Beskan är mer framrädande än hos de massproduserade fienderna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Sist vi hälsade på i Wermlands brygghus var det sommarvärme i vårt avlånga land och de hade vispat ihop en klassisk IPA tillsammans med Nyköping brewery. Wermlands brygghus kallar sig själva, lite blygsamt, för ett nystartat bryggeri, men faktum är att de med sina 7-8 år på nacken och runt 15 bryggda ölsorter blivit en självklar stjärna på den svenska mikrobryggerihimlen. 

Vi vet redan att de kan brygga IPA, så det känns riktigt kul att få stifta bekantskap med deras tolkning av världens populäraste öltyp – lagern. Systembolaget har valt att kategorisera denna lager som internationell lager, vilket beskrivs som en lättdrucken, mild och lätt lageröl (tänk Sofiero, Kung och Corona). 

Men innebär detta alltså att Värmlänningarnas lager är lika blek och trist som de lageröl jag nyss nämnde? Självklart inte! För de första har de inte filtrerat bort något. Den karaktäristiska maltigheten finns kvar och kompletteras av friska och krispiga humlearomer. Beskan är mer framrädande än hos de massproduserade fienderna och det tackar vi för. En komplett och god lager helt enkelt!

Robin Andersson, Ölklubben

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!