fbpx

Gustav's Lager (Sälens Fjällbryggeri)

Sälens fjällbryggeri fortsätter att leverera!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

När Sälens fjällbryggeri för första gången såg dagens ljus 2012 hade grundarna ett tydligt mål: råda bot på det sorgliga ölutbudet som fanns i Sälen-området. Efter många år i restaurangbranchen kände Pelle & co att det var dags att göra något åt detta och tog saken i egna händer. Det som började som ett 50-liters pubbryggeri har idag vuxit till ett fullskaligt bryggeri med 15 (!) olika sorter på Systembolaget. 

Efter att ha smakat deras fantastiska West River IPA för sex månader sedan är jag minns sagt taggad på deras lager i modern stil, ibland även kallad IPL (india pale lager). Öltypen påminner, precis som namnet avslöjar, om en IPA, men är ändå väldigt långt ifrån. Eftersom IPA är en ale och IPL en lager betyder det att de tilhör helt olika jäststammar, vilket i sin tur innebär att den enda egentliga likheten är mängderna humle som används. 

Gustav’s lager är en fruktig lager på 4,6 %, vilket rimligen kategoriserar den närmare modern lager än IPL. Den är ljus till färgen och välhumlad med tysk och amerikansk humle. Beskan är lite högre än i en traditionell svenssonlager och doftbilden påminner faktiskt mer om en ale än en lager. Det finns dock en underliggande, lite mer maltig kropp, som påminner oss om att vi faktiskt har att göra med en lager. 

Sälens fjällbryggeri fortsätter att leverera!

Robin Andersson, Ölklubben

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!