fbpx

Saga cirkus APA (Torsöl)

"Det finns också en större kropp och en smakbild som står ut i mängden."

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mariestad är ju inte direkt något okänt namn när det kommer till öl, men den massproducerade svenssonlagern har aldrig riktigt varit något för mig. Tur det finns nya innovativa bryggare som kan få kräsna ölhävare som jag att börja förknippa staden med riktigt kul öl. 

Hos Torsöl har det bryggts öl sedan 2013 och man försöker använda lokala råvaror så långt det går. Sist vi hälsade på hos Torsöl fick vi bekanta oss med deras halvrökiga IPA och den här gången tar vi en titt på den amerikanska grannen APA. Det som i huvudsak skiljer en APA från en IPA är de amerikanska humlesorterna som används, vilket ofta ger ölen en ännu fruktigare karaktär och en lite lägre beska. 

Men är då det här en simpel APA i mängden? Självklart inte. Likt IPA:n från i juni har även denna en väldigt unik karaktär som andas hantverk och hembryggning – något som uppskattas hos en gammal hobbybryggare som jag själv. 

Visst finner man den där klassiska APA-friskheten även i denna brygd, men det finns också en större kropp och en smakbild som står ut i mängden. Och finns det inte en liten rökton även i denna brygd? 

Torsöl överraskar alltid!

Robin Andersson - Hobbyexpert Ölklubben.se

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!