fbpx

The Bru-team (Bryggverket)

"Det här är inte en vanlig IPA – det här är IPA:ns rika farsa med segelbåt."

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Sist vi besökte Bryggverket fick vi träffa deras kompis, Janne (Shuffle). Det var faktiskt den allra första recensionen jag skrev för Ölklubben, så det är lite speciellt att åter igen få skriva några rader om deras verk.

Bryggeriet, som startades av fyra ölglada killar från Umeå, har sedan starten marknadsfört sig själva som ett djärvt bryggeri och de är lätta att känna igen för sina spektakulära, serietidningstecknade öletiketter. Den här gången tar vi oss en titt på något lite ovanligare, nämligen en brut IPA

Precis som namnet avslöjar handlar det om en sorts torr IPA som för tankarna till champagne. Såna här fancy grejer fanns inte när jag gick på bryggerihögskolan, men enligt Bryggverket själva går det till så att man tillsätter enzymer för att få jästen att jäsa ut fullständigt. Detta resulterar i en lite torrare IPA. 

Men blir det bra då? Ja, men självklart! Man har i sann IPA-anda öst i mängder med humle, vilket känns nödvändigt för att kompensera för den låga sötman. Fruktigheten och friskheten från en IPA finns där, men det här är inte en vanlig IPA. Nej, det här är IPA:ns rika farsa med segelbåt.

Robin Andersson - Hobbyexpert Ölklubben.se

/Robin Andersson​

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.​

Om bryggeriet
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!