fbpx

Bee Queen från Allsta Bryggeri

Allsta - Bee Queen

Hobbyexperten har ordet:

Den ska serveras riktigt kall, så det är bäst att ha yllestrumporna på sig när den avnjuts i vinterkylan!

Vi har hamnat i södra Norrland, på en plats som normalt bara passeras, men letar man bland granar och grävlingar så finner man ett litet bryggeri.

Allsta är ett bryggeri som inte hymlar med att de är ganska nya, eller som de själva valt att uttrycka det: ”brygger öl helt utan tradition”. Men vem bryr sig egentligen om hur länge ett bryggeri existerat, så länge de vet vad de sysslar med? Passion över tradition!

Systembolaget placerar Bee Queen under kategorin Övrig syrlig öl, vilket innebär att det är en suröl som inte riktigt passar in under någon annan surölskategori. Det fina med att inte tillhöra någon specifik kategori är ju dock att man kan ta ut svängarna precis hur man vill, något Allsta också gjort.

De har tryckt i mängder av passionsfrukt och mango, samt honung (!). Honungen gör detta till en sorts mölska (honungsöl)- och surölshybrid med balanserad syrlighet och fantastiska frukttoner. Den ska serveras riktigt kall, så det är bäst att ha yllestrumporna på sig när den avnjuts i vinterkylan!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!