fbpx

Now you see me från
Noisy bastards brewing company

Noisy Bastards - Now You See Me

Hobbyexperten har ordet:

En rå IPA för råa ölhävare!

Det är några städer vi besöker oftare än andra i ölklubben. Västerås är en av dem, Sundsvall en annan. Det är den sistnämnda vi nu besöker ännu en gång, denna gång för att bekanta oss med revolutionärerna på Noisy Bastards. Förutom bryggeriverksamhet sysslar de även med försäljning av hembryggningsprylar och folköl, samt driver en folkölspub i centrala Sundsvall. 

Ölen vi har äran att få prova är deras dubbel-IPA som lanserades på Systembolaget nu i sommar. Denna öltyp växte fram på andra sidan av Atlanten på 90-talet efter att bryggerierna börjat trycka i så mycket humle och malt i sina IPA-kok att det inte längre var någon IPA – det hade blivit något mer extremt. 

Här snackar vi beska och alkohol och det är just beskan som slår inledningsvis, något som verkligen går hem hos mig personligen. En annan term som dyker upp är boozy, vilket i ölsammanhang inte nödvändigtvis betyder att en öl smakar sprit, utan snarare att alkoholen lämnar en värmande känsla i kroppen. 

Här finns också de klassiska tonerna av tropisk frukt, även om de inte tar lika mycket plas som i många andra IPA.

 Nej, den här rackaren är råare på något sätt. En rå IPA för råa ölhävare!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!