fbpx

Toucan Lager från
Carlsson och Rai-bryggeriet

Hobbyexperten har ordet:

I Toucan Lager möter lagerns maltighet alens friska frukttoner

Det var för ungefär tre år sedan de två Stockholmskompisarna Carlsson och Rai började med hembryggning och sedan dess har det hänt en del. De har idag ett eget bryggverk på 160 liter, men brygger även batcher hos Brewify i Tumba. 

I sommar var det Systembolaget-debut och deras veteöl Swedish Summer var först ut, men det är inte den vi ska prata om. Istället ska vi fokusera på en lite ovanligare öltyp som faktiskt redan avhandlats en gång i år, nämligen alehybriden California common

Ni som varit med ett tag kanske minns att det i själva verket rör sig om en lager som man låter jäsa som en ale, det vill säga vid ganska hög temperatur. Ursprunget till öltypen är amerikanskt och den är nära besläktad med det som på 1800-talet kallades steam beer

I Toucan Lager möter lagerns maltighet alens friska frukttoner, vilket resulterar i en lite mer spännande lager. Förutom kornmalt bryggs den även på vetemalt, vilken tillsammans med jästen bidrar med en mild kryddighet. 

Det finns alltså frukt, friskhet och en lite större kropp. Då blir det bra helt enkelt. Snyggt jobbat, hufvudstaden!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!