Det var för ungefär tre år sedan de två Stockholmskompisarna Carlsson och Rai började med hembryggning och sedan dess har det hänt en del. De har idag ett eget bryggverk på 160 liter, men brygger även batcher hos Brewify i Tumba.
I sommar var det Systembolaget-debut och deras veteöl Swedish Summer var först ut, men det är inte den vi ska prata om. Istället ska vi fokusera på en lite ovanligare öltyp som faktiskt redan avhandlats en gång i år, nämligen alehybriden California common.
Ni som varit med ett tag kanske minns att det i själva verket rör sig om en lager som man låter jäsa som en ale, det vill säga vid ganska hög temperatur. Ursprunget till öltypen är amerikanskt och den är nära besläktad med det som på 1800-talet kallades steam beer.
I Toucan Lager möter lagerns maltighet alens friska frukttoner, vilket resulterar i en lite mer spännande lager. Förutom kornmalt bryggs den även på vetemalt, vilken tillsammans med jästen bidrar med en mild kryddighet.
Det finns alltså frukt, friskhet och en lite större kropp. Då blir det bra helt enkelt. Snyggt jobbat, hufvudstaden!
Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.