fbpx

Baltic Porter från Hantverksbryggeriet

Hobbyexperten har ordet:

Maltig brygd på lämpliga 7 % som för tankarna till choklad och mörk sirap

Västmanland har varit ständigt återkommande i öllistan och ännu en gång besöker vi staden nordväst om Mälaren – Västerås.

Hantverksbryggeriet är ett rutinerat gäng som sedan 2003 producerat hantverksmässig öl med tradition, själ och hjärta. På bryggeriet kan man bland annat köpa deras folkale och lätt ale, samt komma på ölprovning och privat visning av bryggeriet. 

Vi har redan bekantat oss med en imperial porter den här månaden, men vad är då egentligen en baltic porter? Enkelt beskrivet kan man säga att öltypen är en blandning av den traditionella engelska portern och den sötare, mer alkoholstarka, imperial portern. Namnet härstammar från att öltypen växte fram i de Baltiska länderna på 1700-talet, efter att de introducerats den engelska portern.

Hantverksbryggeriets tolkning av ölen är en mörk, maltig brygd på lämpliga 7 % som för tankarna till choklad och mörk sirap. De rostade, nästan brända, tonerna kommer fram ordentligt när sötman inte är lika framträdande som i många andra porters. 

Trots detta är det inte en svårdrucken porter på något sätt, mycket tack vare den lite högre kolsyran. Terviseks!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!