fbpx

Alnö Pale Ale från Alnöl

Hobbyexperten har ordet:

Alnöl har lyckats brygga en lättdrucken och frisk APA, som ändå inte tummar på smaken

För andra gången i år besöker vi den avlånga ön Alnön utanför Sundsvall. Denna gång bekantar vi oss med ett bryggeri med det fyndiga namnet Alnöl, som sedan 2014 bryggt öl med hantverkskunnande, kärlek och omtanke.

Sedan starten har bryggeriet vuxit från ett litet handelsbolag till ett fullskaligt aktiebolag och är idag ett välkänt varumärke bland lokalborna. I bryggeriets sortiment återfinns lager, ale och stout, men det är deras amerikanska pale ale vi fokuserar på den här gången.

Det som skiljer en APA från en IPA är framförallt användandet av amerikansk humle, samt det att de bryggs till lägre alkoholhalt och har en lägre beska. Man kan säga att generellt är en APA, med sin blommighet och fruktighet, lite snällare än en IPA.

Alnöl har lyckats brygga en lättdrucken och frisk APA, som ändå inte tummar på smaken. Parallellt med de klassiska APA-smakerna finns en tydlig maltkaraktär från både korn- och vetemalt, samt trevligt kryddiga toner från jästen. 

Brygden har en vacker bärnstensfärg och en grumlighet som försäkrar konsumenten om att här har man minsann inte filtrerat bort något!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!