fbpx

Modern lager från 137 Telge brygghus

Hobbyexperten har ordet:

Det här är ingen lager man halsar i sig, utan en lager som ska avnjutas i lugn och ro.

Året var 2012 när 137 Telge brygghus föddes i syfte att komplettera ölsortimentet på 137:ans Kök & Bar i Södertälje. Sedan dess har bryggeriet vuxit ur sina lokaler, inte bara en, utan två gånger. Idag har de vuxit till ett rejält bryggeri med ett stabilt sortiment på Systembolaget. Sedan 2018 fungerar de även som importör av öl, vin och sprit som sedan distribueras vidare till pubar och restauranger. 

Nu när jag fått vetskap om deras, i mikrobryggerisammanhang, stora sortiment känns det extra kul att få testa deras lager. Min erfarenhet säger att de flesta bryggerier kan brygga en IPA eller en APA som sticker ut på ett eller annat sätt, men att leverera en unik lager är inte lika enkelt. Felmarginalen är inte så stor och det kan lätt bli katastrof. 

Den här lagern är dock långt ifrån en katastrof. Det är en otroligt smakfull och bastant lager på 6,2 alkoholprocent. Den är inte lika söt som öljättarnas låtsaslager, utan levererar istället en smakbild fylld av honungstoner, brödighet och välbalanserad beska. Det här är ingen lager man halsar i sig, utan en lager som ska avnjutas i lugn och ro. 

You go, 137!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!