fbpx

Misty IPA från Coppersmith's brewery

Hobbyexperten har ordet:

En IPA som vågar var just grumlig, tjock och ofiltrerad

Coppersmith’s är ett bryggeri jag förälskade mig i för några år sedan tack vare deras eminenta ”The pawn’s pilsener”. De levererade sina första öl till Systembolaget 2014 och har gått som ett skenande godståg sedan dess. 

I min hand har jag ett glas fyllt till ytspänning med deras dimmiga, vackra Misty IPA. Ännu en IPA som vågar var just grumlig, tjock och ofiltrerad. Allt fler av rikets bryggerier har de senaste åren vågat välja det här spåret i takt med att svenskarna slutat vara så trångsynta, men för säkerhets skull säger jag det en sista gång: Att en öl är kristallklar och transparent är INTE ett kvalitetstecken.

I den här dunder-IPA:n på 6,5 alkoholprocent har ingenting filtrerats bort. Beskan dominerar smakbilden, vilket är något jag personligen uppskattar. Det ska vara lite drag i den här sortens IPA. Kolsyran är ganska låg, vilket ger utrymme för den klassiska fruktigheten från mango och ananas.

Den kan med fördel avnjutas i lugn och ro, då smakerna kommer fram ännu mer i takt med ölens temperatur långsamt stiger i glaset.

Bryggerisverige – passa er för Västmanland!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!