fbpx

Funky Monkey från Helsingsbors bryggeri

Hobbyexperten har ordet:

Doften för tankarna till en färskpressad juice av världens alla tropiska frukter

Med en ölhistoria från 1800-talet i bagaget började 2010 (Nya) Helsingborgs bryggeri producera sin hantverksöl som nordvästra Skånes första mikrobryggeri. Redan året därpå utseddes deras lager till Sveriges bästa ljusa lager på Gothenburg beer festival och ytterligare några år senare var det dags igen.  Den här gången vann man guld i en annan kategori, nämligen modern ale och ölen var ingen annan än just Funky monkey. Är man lite klurig kan man räkna ut vilken underkategori av ale vi befinner oss i. Självklart är Funky monkey en APA! 

American pale ale karaktäriseras bland annat av fruktigheten från sin amerikanska humle och självklart återfinns den även här. Doften för tankarna till en färskpressad juice av världens alla tropiska frukter och kolsyran är distinkt och uppfriskande. Det är två saker som gör att den här APA:n faller mig extra mycket i smaken. Först och främst är beskan mer aggressiv än hos många andra amerikanska ales och för det andra är den inte så söt.

Frukten finns där och beskan finns där. Det kan låta enkelt, men det är så man vinner guldmedaljer!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!