fbpx

Drop the Bollocks! Bitter från Skellefteå bryggeri

Hobbyexperten har ordet:

Äntligen vet jag hur det känns att vara en engelsk arbetare på den lokala puben!

Hos Skellefteå bryggeri hittar man de tre varumärkena Kallholmen, Backens och Bryggarbackens. Sedan 2011 har de kombinerat tjeckiskt hantverk med norrländsk stolthet och det är det sistnämnda av ovan nämnda varumärken som ligger bakom denna bryggd. 

Bryggarbackens Drop the bollocks är en så kallad engelsk bitter, vilket egentligen bara är en variant av traditionell engelsk pale ale. Gränserna mellan olika öltyper har successivt suddats ut med åren, men en gång i tiden användes begreppet bitter för att definiera de lite starkare alerna och skilja dem från den alkoholsvaga mild alen. Nuförtiden har man gjort det lite enklare för sig i de engelska pubarna och skiljer den svaga alen från den starka genom att sätta light eller heavy framför. 

Drop the bollocks är en maltig ale med fruktiga inslag. Brödigheten från den lite mörkare malten ger ölen en fyllig karaktär som proffsigt balanseras upp av rikligt med humle. Alen har fräscha inslag av citrusskal och aprikos och det finns en trevligt knäckig underton.

Äntligen vet jag hur det känns att vara en engelsk arbetare på den lokala puben!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!