fbpx

Juicy IPA från Slottskällan bryggeri

Hobbyexperten har ordet:

Juice-tonerna och beskan är det som karaktäriserar den här ofiltrerade IPAn.

I Västerås, bara ett stenkast från Mälaren, ligger Slottskällan bryggeri – ett bryggeri som kan räkna sig till de mer rutinerade i mikrobryggerisverige. De har nämligen producerat högkvalitativ hantverksöl i över 20 år och de menar att de senaste årens explosion av mikrobryggerier bara inspirerat dem till nytänkande och ständig utveckling. Bland annat har de, som många andra bryggerier av ungefär samma kaliber, tagit sig an folkölsmarknaden för att bli mer tillgängliga.

Men nu ska vi inte prata folköl, utan Juicy IPA. India pale ale har blivit den tveklöst mest populära öltypen det senaste decenniet och har oändliga möjligheter. Slottskällan har här valt att blanda korn- och vetemalt, något som i det här fallet resulterat i en lite lättare och ljusare öl. Man har använt sig av amerikansk humle, vilket ger ölen en juicig fruktighet utan att tumma på den obligatoriska IPA-beskan. Faktum är att juice-tonerna och beskan är det som karaktäriserar den här ofiltrerade IPAn.

Den doftar bra, den smakar bra och den är bryggd av folk som bryr sig om sitt hantverk. Slottskällan – fortsätt med det ni gör!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!