fbpx

West River IPA från Sälens Fjällbryggeri

Hobbyexperten har ordet:

...något som kan vara bra att ha i bakhuvudet vid nästa middag hos svärföräldrarna.

Ur det familjeägda företaget Hemfjällstugan AB, med många års erfarenhet inom restaurangbranschen, föddes 2012 Sälens fjällbryggeri. Som i många andra ölsagor började det några år tidigare med hembryggning och utvecklades så småningom till något mer seriöst.

West River IPA är bryggeriets hyllning till Västerdalälven och dess omgivande natur och är en kraftfull och smakrik IPA. Enligt mig är det ett gott tecken att en IPA är så grumlig att det är omöjligt att se igenom den efter att den hällts upp i glaset. Det brukar nämligen betyda att man inte filtrerat bort något av det goda och precis så är det i här fallet.

Så fort ölet landat i glaset åker man på en käftsmäll av tropiska dofter. Beskan har fått lämna plats åt lite juiceigare toner och man känner tydliga inslag av mango och ananas. De 6,5 alkoholprocenten känner man däremot inte av överhuvudtaget, något som kan vara bra att ha i bakhuvudet vid nästa middag hos svärföräldrarna. 

Sammanfattningsvis en god och fruktig IPA med balanserad alkohol och beska. Sälens fjällbryggeri vet minsann hur humle ska användas!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!