fbpx

HumleBomb från Kullens Bryggeri

Hobbyexperten har ordet:

Det är en otroligt trevlig pubhängsöl som är fullkomligt sprängfylld med intressanta smaker.

På den så kallade Kullahalvön i västra Skåne ligger det pyttelilla bryggeriet Kullens bryggeri som sedan 2016 brygger ”rak och ärlig bira med en jädrans massa kärlek och glädje”. Trots sina relativt få år i branschen har bryggeriet numera ett brett sortiment med allt från lager till svart IPA.

Bryggeriets Humlebomb är en riktig smakexplosion på närmare 10 % där, precis som namnet avslöjar, humlen står i centrum. Den kategoriseras som en så kallad trippel IPA, vilket innebär att man tagit steget förbi både IPA och dubbel IPA. Dessa monster är verkligen fullproppade med humle och har alltid ganska hög alkoholhalt.

Humlebomben från Kullens doftar väldigt trevligt av tropiska frukter och citrus och har en påtaglig, men balanserad beska. Det här är ingen öl med, vad vi ölnördar brukar kalla, hög drinkability. Det är alltså ingenting du sveper, utan snarare en öl du häller upp och låter växa fram i takt med att temperaturen på den långsamt stiger. 

Det är en otroligt trevlig pubhängsöl som är fullkomligt sprängfylld med intressanta smaker, precis som en öl av den här kalibern ska vara.

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!