fbpx

Månadens öllista
JUNI 2020

Juni 2020

Månadens 5
hantverksöl

Janne Shuffle från Bryggverket

”För mig är det här en frisk och trevlig sommarlager som får öljättarnas massproducerade, själlösa halvfabrikat att framstå som något man spolar underredet på bilen med.”

Läs hela Robin Andersson recension.

Freja IPA från Torsöl

”Det första jag reagerade på var den lite mörkare färgen, samt att jag tyckte mig känna en mild rökighet, något man snarare brukar se i tyngre stouts, men som i det här fallet gifter sig väldigt fint med citrustonerna från humlen.”

Läs hela Robin Andersson recension.

Fakiren från Lundabryggeriet

”Här finns en större kropp och en mer balanserad sötma än hos de mer välkända namnen i kategorin. Här finns såklart den klassiska hinten av koriander, men också en tydligare beska som balanserar upp ölen på ett snyggt sätt. ”

Läs hela Robin Andersson recension.

Premium APA från NÄÄS Gårdsbryggeri

”Nääs har i den här bryggden vispat ner mängder av amerikansk humle, helt enligt regelboken, vilket resulterat i en APA med lite högre beska än klassiska amerikanska ales. Även alkoholhalten är lite högre än hos andra öl inom kategorin, men vad gör det när de friska frukttonerna ändå finns där och balanserar upp det hela?”

Läs hela Robin Andersson recension.

Carlifonia common 
från Ängöl

”Jag tycker alltid det är lite extra kul att testa lageröl från mindre bryggerier, dels för att det inte är lika vanligt att stöta på som ale, men kanske främst för att se vad bryggeriet gjort för att ölen inte ska smaka hotellreceptionslager.”

Läs hela Robin Andersson recension.

Här är månadens inköpslista

Det finns inget samarbete mellan Ölklubben.se och Systembolaget.

25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!