fbpx

Torsöls Freja IPA

Hobbyexperten har ordet:

En maltigare, fylligare och mer innovativ IPA helt enkelt!

Nämner man Mariestad i ölsammanhang tänker nog de flesta på den klassiska svenska lagerölen (som för övrigt inte ens bryggs i Mariestad). Det finns dock riktigt trevlig öl att finna i dessa trakter, bara man lyfter blicken lite. 

Strax norr om Mariestad, alldeles intill Vänern, finner man det lilla mikrobryggeri Torsöl som sedan 2013 producerar hantverksöl i en ombyggd verkstad. I sitt fasta sortiment har de tre olika IPA, alla med fornnordiskt klingande namn. 

När man brygger just IPA, som blivit en omåttligt populär öltyp de senaste åren, är det lätt att bara bli en i mängden. Det behövs något extra för att sticka ut och det gör verkligen Torsöl i det här fallet.

Det första jag reagerade på var den lite mörkare färgen, samt att jag tyckte mig känna en mild rökighet. Spanar man in Torsöls hemsida ser man att två av deras IPA mycket riktigt innehåller rökmalt, något man snarare brukar se i tyngre stouts, men som i det här fallet gifter sig väldigt fint med citrustonerna från humlen. 

En maltigare, fylligare och mer innovativ IPA helt enkelt!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!