fbpx

Nääs Gårdsbryggeris Premium APA

Hobbyexperten har ordet:

En IPA utklädd till APA?​

Om man spanar in den här flaskan från någon meters håll ser det ut som att de står ”Nääs apa” på etiketten, vilket jag fann lite småkul. Huruvida Nääs Gårdsbryggeri är lika barnsliga som jag och faktiskt gjorde detta avsiktligt låter jag dock vara osagt. Något jag däremot vet med säkerhet är att de på den anrika 1800-talsgården i Östergötland lyckats producera en riktig kioskvältare till APA.

Men vad är då en APA i ölsammanhang? Utan att bli alltför bryggteknisk kan man säga att en APA (American Pale Ale) med sin amerikanska, blommiga humle är lite snällare än den något beskare svågern IPA (India Pale Ale). Nääs har i den här bryggden vispat ner mängder av amerikansk humle, helt enligt regelboken, vilket resulterat i en APA med lite högre beska än klassiska amerikanska ales. Även alkoholhalten är lite högre än hos andra öl inom kategorin, men vad gör det när de friska frukttonerna ändå finns där och balanserar upp det hela?

En IPA utklädd till APA? Kanske. Bryr man sig? Inte ett dugg.

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!