fbpx

Lundabryggeriets Fakiren

Hobbyexperten har ordet:

Ni lärde precis en gammal hund sitta

Veteöl. En öltyp jag fruktat sedan första gången någon tvingade i mig en Hoegaarden med löften om en helt unik smakupplevelse. Det blev det visserligen, men inte på ett bra sätt. Jag vet inte om det är de allt som oftast framträdande koriandertonerna eller inslagen av godisskumbanan som gör det, men vetekategorin har aldrig riktigt varit min grej. 

Men en hantverksmässigt mikrobryggd veteöl då? Kan det vara något? Vi har nu rest söderut till Lundabryggeriet i Skåneland och ja, självklart kan det vara något! Något riktigt trevligt till och med. Här finns en större kropp och en mer balanserad sötma än hos de mer välkända namnen i kategorin. Här finns såklart den klassiska hinten av koriander, men också en tydligare beska som balanserar upp ölen på ett snyggt sätt. 

Den här hävde jag i mig ganska snabbt ska jag erkänna och för första gången, när det gäller veteöl, var det inte för att snabbt bli av med den. Snyggt jobbat, Lundabryggeriet. Ni lärde precis en gammal hund sitta.

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!