fbpx

Bryggverkets Janne Shuffle

Hobbyexperten har ordet:

Om du ska envisas med att vara en lagersvensson, drick åtminstone en lager med hjärta

Lager. En öltyp du sällan finner i sortimentet hos de mindre bryggerierna, då lagerjästen kan vara klurig att hantera. Från Umeåbaserade Bryggverket kommer dock denna humlearomatiska lager som varit en självklar spelare i deras sortiment under ett par år.

Här har man tryckt i massvis med humle, vilket ger ölen en fruktigare karraktär än den trista ”stor stark”-lagern svenskarna spontanbeställt sedan tidernas begynnelse. För mig är det här en frisk och trevlig sommarlager som får öljättarnas massproducerade, själlösa halvfabrikat att framstå som något man spolar underredet på bilen med. Om du ska envisas med att vara en lagersvensson, drick åtminstone en lager med hjärta. Det är värt de extra kronorna. 

Men namnet då? Burken pryds ju av gitarrlegenden Janne SCHAFFER, så varför denna förvirrande felstavning? Ryktet säger att namnet föddes på en Umeå-pub efter att någon, i samband med att en Schaffer-relaterad historia berättades, totalt missuppfattade hans efternamn. Genialt!

Robin Andersson

Robin är utbildad bryggtekniker och representerar Ölklubben som hobbyexpert. Han har ett gediget intresse för hantverksöl och hembryggning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
25 år eller äldre? Ölklubben.se tillhandahåller förslag på öl från våra svenska mikrobryggerier. För att bli medlem och besöka sidan behöver du minst vara 25 år. Välkommen!